Ring 32 677 677
E-mail info@tjeks.dk

Valg af domænenavn

At vælge et domænenavn svarer til at vælge et firmanavn – det kræver tanker og overvejelser.

Dit domænenavn er din identitet på nettet. Du skal være sikker på du vælger et navn, der ikke kun passer til din virksomhed, men er også let at finde. Nedenstående tips kan også bruges til valg af firmanavn – hey du får dobbeltservice i denne artikel.

1. Brug nøgleord.

Hvis du har et rengøringsfirma, ja så skal du fortælle det. Der er ingen der ved hvad Hansen Hjælp er for et firma. Men tænk gerne ord ind som: renhed, rent, totalrent. Eller brug lidt mere dynamik som Splash, AltidRent eller den slags. Nøgleord bruges også senere som søgeord for dine kunder på Google. Vælger du et godt nøgleord er det nemmere at foretage SEO optimering senere.

2. Det skal være nemt af stave (eller udtale).

Swoooosh er navnet og det er lyden af kosten der fejer støvet væk, frækt ikke? For nu at blive i rengøringsbranchen. Men hvor mange o’er var det nu der var? Og var det et w eller v der blev brugt. Så undgå slang.

3. Hold det (forholdsvist) kort

De fleste husker navnet, når du har valgt det. Og browseren husker også din historik og dit navn. Men husk på at du også skal have en e-mail adresse og lige der hader folk når de er for lange. Så undgå kundeservice@swoooosh-rent.dk.

4. Undgå tal og bindestreger

Tal og bindestreger bliver ofte misforstået. Folk hører tallet, men er det et stavet fem tal eller var det bare 5. Hvis du absolut skal bruge dem så husk at registrere de forskellige varianter, så kunderne kan finde dig også hvis de staver forkert.

5. Vær den lokale helt

Nogle gange kan det være at du ikke gider at rengøre hele Danmark, men at området omkring Odense er fint. Hvad så med at bruge www.odensepolering.dk? Valget af domænenavn med lokale aner hjælper dig også dit SEO arbejde senere. Overvej om ikke byen eller området kan komme med i domænet.

6. Undersøg domænet

Denne her er ret så vigtig. Sørg for at det navn du har valgt ikke er varemærkebeskyttet, ophavsretligt beskyttet eller bruges af en anden virksomhed. Det kan resultere i et uoverskueligt juridisk rod, der kan koste dig en formue, samt dit domæne! Så valg af domænenavn er ikke kun for sjov.

7. Beskyt dit domæne

Når du nu ikke har valgt et domæne som andre har, så skal du selvfølgelig også selv sørge for at beskytte dit eget. Køb flere domæner med forskellige versioner af dit navn. Andre kan finde på at ligge sig tæt op af dit navn for at stjæle din trafik. Se også under punkt 4. Kan navnet staves forkert, så køb de forkerte domæner. Så sørger du senere for viderestilling til dit rigtige domæne. Mange store virksomheder ejer mange domænenavne. Prøv at skriv applle.com eller aple.com (du så godt stavefejlen ikke sandt?).

8. Brug den rigtige udvidelse

Valg af domænenavn handler også om efternavnet. Efter dit navn kan bruges .dk, .nu eller .com eller et hav af andre muligheder. Overvej hvilket virksomhed du har, hvor den ligger, hvem du sælger til osv. Du har allerede besluttet disse tiltag i punkt 1 ellers må du tilbage. Det danske .dk er jo vigtigt at have hvis du opererer i Danmark. Men hvad nu hvis du ønsker at overtage verdensherredømmet, ja så er .com nok den næste populære at vælge. For nogle år tilbage blev der åbnet op for yderligere og nu er det en jungle at finde et der passer. Du kan vælge .life, .guru, .photography og listen fortsætter.

De populære er stadig: .org for ikke kommercielle virksomheder, .info for informationshjemmesider, .biz for e-commerce eller forretningssider og selvfølgelig .com som tidligere er nævnt.

 

Held og lykke med at finde det rigtige domæne. Det er en spændende proces så husk at læne dig tilbage og nyde den. Måske får du smilet og latteren frem undervejs, der kan komme mange sjove navneforslag frem når først du åbner op for brainstorming på dette område. Men jeg håber at ovenstående kan hjælpe dig på rette vej.

Prøv også Name Mesh via knappen herunder. Your Awesome Domain Name Is Waiting…