Ring 32 677 677
E-mail info@tjeks.dk

Derfor kommer du ikke videre med din hjemmeside

Du troede du var nået i mål? Din hjemmeside er færdig og du mener at alt er godt?

Lad mig starte et andet sted. For nogle måneder tilbage hjalp jeg en god ven med, at bygge en hjemmeside. Han har ret godt styr på EDB kundskaberne, som han selv siger.

Men jeg hjalp ham godt i gang med et fint design. Byggede siden i WordPress og valgte min yndlingstema Divi. Alt var super nemt og godt. Lærte ham et par tricks. Tilfredshed hele vejen rundt. Planen var at han selv herfra skulle tage over herfra og styre sin side.

Nu går der et par måneder hvor han selv lægger indhold på siden og bygger videre. Og så hører jeg fra ham igen.
Der er kommet gang i forretningen. Men nu vil han gerne tage skridtet videre med sin side. Han syntes der skulle ske noget med designet, der skulle ryddes op i antal sider og indholdet måtte godt være bedre. Og så var der noget med, at der fandtes noget der hed online markedsføring. Han var vågnet og han havde set ud over sin egen hjemmeside. Han var klar!

Jeg har set en trend.

For nogle år siden, nej lidt flere år. Vi skal cirka 10 år tilbage. Her fandt de fleste virksomheder ud af, at det med hjemmesider var en nødvendighed og det ville blive stort. Og det var ikke nok at have en side med noget tekst omkring åbningstider De var simpelthen nødt til at være online og opdateret. Og det skulle se lækkert ud. Brugerne ledte efter produkter, ydelser og informationer på hjemmesiderne. Og sådan er det i øvrigt 100% stadig.

Kan I huske den lokale butik i jeres by, når ejeren skiftede ud i udstillingsvinduet? Alle skulle ned og se den nye udstilling. Der var virkelig gjort noget ud af det. Det var det der skete med hjemmesiderne. Lige pludselig var butiksvinduet online og det skulle se godt ud.

Så gik reklamebureauerne i gang for kunderne og designede lækre og kostbare hjemmesider.

I de sidste par år har vi så set en ny trend. Det at bygge en hjemmeside er blevet nemmere.

“Vi kan selv…”

CMS platforme er blevet super brugervenlige og gratis. Du kan købe designs til små penge og få dem implementeret på dine sider. Du kan købe grafiske elementer og billeder til 1$ stykket. Så ja alle kan være med og det skal ikke være svært at få en hjemmeside i dag. Det er i øvrigt også én af mine kæpheste.

Nu tilbage til min ven. Som jeg jo sammenligner med alle de kunder jeg taler med. De rykker ganske rigtigt hurtigt og nemt på egne hjemmesider og de vil selv. Men de har egentlig ikke tiden til det. Og så begynder tiden at stå lidt stille på hjemmesiden. For det var spændende i starten. Men “udstillingsvinduet” bliver ikke skiftet ud.

“Hov hvad med online markedsføring, hvad er nu dette?”

Det næste vi skal forstå er, at vores hjemmeside ingen forskel gør, når kunderne ikke finder den. I dag kan vi ikke nøjes med at dele visitkort ud til højre og venstre, med hjemmesideadressen.

Vi er nødt til at støje. Du skal trække kunderne ind på din side. Og det kan være et sejt træk. Nogle har rigeligt besøgende og det er fint. De kan stoppe med at læse her. Eller de kan læse videre og tænke: Kan jeg fordoble mine besøgstal?

For at have succes med din hjemmeside i dag, er du nødt til at være tilstede på andre platforme. Du vælger selv hvilke. Men der er tale om alle sociale medier at vælge i mellem. Nå ja, dem kender jeg da godt, siger du. Det er da fint, at du bruger dem, når du skal se en video med en kat der spiller violin. Men bruger du de sociale medier til at sprede budskabet om DIN hjemmeside? Bruger du de betalte medier (Adwords, Facebook annoncering) til at reklame for din side? Deler du artikler og viden ud til dine brugere?

Det er svaret på titlen på denne artikel.

Du tror du er tilstede. Men du er der ikke helt.

Vi kan nemlig selv i dag. Vi kan det hele selv. Du har alle de samme værktøjer som jeg har som grafiker. Men i dag er der meget at skulle kunne selv. Er du klar til bruge tiden på det? Eller vil du hellere tale med kunderne og udvikle nye produkter og services? Bare rolig jeg står selv i samme dilemma og skal til tider vælge at give slip.

Er du med på hvor jeg vil hen? Der er intet galt med at kunne alting selv. Og det ER blevet nemmere, der er tonsvis af artikler og Youtube klip med: “Sådan fotograferer du som en pro, sådan skriver du en god overskrift, sådan får du flere kunder” osv.

Men du er nødt til at indse at din tid måske ikke er til det. Din succes med din hjemmeside kommer, når du forstår hvor mange elementer der skal fungere sammen i dag.

 • Vedligeholdelse af hjemmeside med friske artikler, videoer og billeder
 • Optimering af SEO arbejde samt forståelse af Googles regelsæt
 • Optimering af hjemmeside i forhold til responsivt design og hastighed
 • De relevante billeder i de rigtige størrelser og i de rigtige farver (billeder virker forskelligt på folk)
 • Den gode tekst som skaber kontakt mellem dig og kunden (folk skimmer tekst i dag)
 • Opdatering af CMS system og plugins (sikkerhed mod hackere)
 • Test og brugeranalyse. Og så test igen…
 • Deling af indhold på sociale medier
 • Udsendelse af nyhedsbreve til dine kunder (de vil faktisk gerne høre fra dig – du ved det bare ikke)

Så mine råd til dig:

 • Forstå hvor du vil hen med din forretning og din hjemmeside
 • Kig på hvor meget tid du egentlig bruger (uden at du faktisk er nået i mål)
 • Kig på hvor du helst selv vil bruge tiden
 • Find nogle der kan hjælpe dig
 • Giv slip

Jeg håber du kommer til den konklusion at du gerne vil videre med din hjemmeside og din markedsføring. Og jeg håber du indser at du er nødt til at overlade nogle af sejlene til andre styrmænd, selv om det er svært.

Hvad du skal overlade til andre er op til dig. Kommer du frem til et svar, hører jeg gerne fra dig. Måske jeg kan hjælpe?

De bedste hilsener,

Dennis Mathiasen